Spring til indhold

Vietnam – fra bistand til business

Det danske udviklingssamarbejde med Vietnam startede på et tidspunkt, hvor Vietnam selv slog ind på en ny markedsorienteret politik. Udviklingssamarbejdet er de sidste 20 år faldet sammen med de reformer, som landet selv har sat i gang. Samhandlen vokser. Eksporten vokser. Og også i 2014 voksede antallet af danske virksomheder på det vietnamesiske marked. Derfor udfases også det traditionelle udviklingssamarbejde med landet i 2015.

Kakao udrydder fattigdom

""

Nguyen Duc Canh er krigsveteran. Hør ham fortælle om, hvordan dyrkning af kakao er med til at udrydde fattigdom i Vietnam. Nguyen Duc Canh er blandt de 375 farmere, som Danida har støttet i Dak Lak provinsen i det centrale Vietnam. Projektet har uddannet 1300 farmere.

Kurve flettet af ukrudtsplanter er blevet eksportsucces

""

Vandhyacinter breder sig som ukrudt overalt på Mekong floden i Vietnam. Lokalbefolkningen kan være godt trætte af den pladskrævende plantes voldsomme vækst. Men ukrudtsplanten kan tørres og flettes til kurve. Truong Thi Cuong og 350 andre kvinder har med støtte fra Danida fået en fast indkomst med kurvefletningen. Kurvene er en lille brik i Vietnams voksende eksport og sælges til USA, Canada og Storbritannien.

Mekong er Vietnams motorvej

""

Tag med til flydende marked en tidlig morgen langs et lille stykke af den 4000 km lange Mekong flod, hvor en del af Danmarks udviklingssamarbejde med Vietnam er koncentreret.