Spring til indhold

7 2015 Målene og FN's topmøde - med fokus på de danske indsatser

FN’s 2015 Mål er rettesnor for dansk udviklingspolitik, og i 2010 gjorde verdenssamfundet status over arbejdet med at mindske den globale fattigdom. Det skete ved FN’s topmøde i New York i september, hvor Danmark spillede en nøglerolle ved forhandlingerne. Topmødet mundede ud i en fortsat stærk opbakning til udviklingsmålene og en bevidsthed om, at indsatsen på en række områder skal styrkes markant, hvis målene skal nås i 2015.

Grundskole for alle er et af 2015 Målene. Jenifa Ubisimgali, 10 år, og Eustella Ubisimgali, 12 år, fra Tanzania reder hår og tager tøj på, inden de skal i skole

Grundskole for alle er et af 2015 Målene. Jenifa Ubisimgali, 10 år, og Eustella Ubisimgali, 12 år, fra Tanzania reder hår og tager tøj på, inden de skal i skole.
Foto: Mikkel Østergaard

  • um

    FN-topmødet i New York i september 2010 var afgørende for den fortsatte fremdrift i forhold til at indfri verdenssamfundets udviklingsmål, 2015 Målene. Topmødet bekræftede den overvældende opbakning til målene. Samtidig var der støtte til danske mærkesager.

  • um

    Den danske FN-ambassadør spillede en vigtig rolle, da han sammen med sin senegalesiske kollega var leder af forhandlingerne om topmødeerklæringen.